Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-02-2013  

Jeugd volop in actie in het Polman Stadion

 

ALMELO – In het Polman Stadion ging vanmiddag BuurtLeague Almelo van start, een activeringsprogramma om jongeren tussen 9 en 16 jaar aan het sporten te krijgen. Enkele honderden deelnemers waren er de hele middag actief waarbij Heracles Almelo een steentje bijdroeg door de spelers Christian Dorda, Thomas Bruns, Matthias Schamp, Jeroen Veldmate en Renze Vrij af te vaardigen als sportleiders.
Voor Heracles-doelman Renze Vrij was dat een bijzondere rol, want hij coördineert het hele BuurtLeaque-project in Almelo samen met Bram Finkers. Beiden studeren sportmanagement aan de Hanze Hogeschool in Groningen.
De andere samenwerkende partners in BuurtLeague Almelo zijn o.a. Sportbedrijf Almelo, NAXT, Scoop Welzijn, Loes Info Centrum, GGD Twente, Beter Wonen, ROC van Twente en het Jeugd Sport Fonds (JSF). De laatste instantie stelt kinderen van minima financieel in staat om te sporten. Zo kunnen kinderen op bijvoorbeeld De Riet via het JSF de contributie voor de voetbalclub DRC 2012 in hun wijk vergoed krijgen en voor kinderen van minima in andere wijken geldt dat eveneens voor sportclubs bij hen in de buurt.
Naast de ‘kick off’ van vandaag volgen ook nog de volgende toernooidagen in Almelo (Ossenkoppelerhoek – 25 april, Sluitersveld – 29 april, Aalderinkshoek – 1 mei en De Riet/Nieuwland op 2 mei).
De deelnemers behalen punten met het voetbaltoernooi, maar kunnen ook punten behalen door hun handen uit de mouwen te steken in hun wijk. De winnaars uit deze vier wijken stromen door naar de finale op 3 mei, de dag dat Heracles 110 jaar bestaat.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina