Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-02-2013  

Commotie om verkassen ouderenactiviteiten


Ex- PvdA-voorzitter Hendry Bosch is in conflict geraakt met partijgenoot wethouder Mieke Kuik-Verweg over het sluiten van Dienstencentrum De Riet.
 

ALMELO – De sluiting van Dienstencentrum De Riet en Trefpunt Elisabeth door SCOOP Welzijn heeft tot heftige reacties geleid bij vooral de gebruikers van Dienstencentrum De Riet. SCOOP Welzijn gaat de activiteiten voor ouderen concentreren in de wijkcentra en dat is min of meer een dictaat uit het gemeentehuis.
Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2012 dicteerde de gemeenteraad al een korting van 3 euroton op het budget van SCOOP Welzijn en verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) bereikte al in oktober 2012 overeenstemming met SCOOP Welzijn hoe de taken worden vorm gegeven. Daarbij werd gedicteerd dat de welzijnstaken worden geconcentreerd in de wijkcentra om de huisvestingskosten te drukken en juist de activiteiten zoveel als mogelijk op peil te houden. Dat heeft eveneens alles te maken met de openbare aanbesteding en de gunning aan ACCRES Apeldoorn BV een dochteronderneming van de gemeente Apeldoorn als exploitant van de wijkcentra, die natuurlijk ook omzet moet worden gegund.
Dat loopt allemaal wat minder soepel dan verwacht, want Kuik-Verweg is bijvoorbeeld niet blij met de rechtsgang van het bestuur van ’t Veurbrook, waar partijgenoot en ex- PvdA-raadslid Hennie Nijhuis het verzet leidt en een advocatenkantoor heeft ingeschakeld om zich te verzetten tegen de gemeentelijke huuropzegging voor het stichtingsbestuur van 't Veurbrook.
Bij dienstencentrum De Riet komt Kuik-Verweg nu in conflict met ex- PvdA-voorzitter Hendry Bosch. Hij gaat het verzet tegen de verplaatsing van de activiteiten naar wijkcentrum De Schöppe coördineren. Bosch schermt er in TC Tubantia mee dat de gemeenteraad niet op de hoogte is en ook niet voor sluiting is van Dienstencentrum De Riet. Bosch stuurde al een brief op poten aan zijn partijgenoot wethouder Kuik-Verweg en hij meldt tevens dat raadslid Harry de Olde (PVA) vragen gaat stellen. Wel overbodige vragen, omdat de raad zelf de subsidie verminderde en ook op de hoogte had kunnen zijn van de beleidswijzigingen. Het Almelo’s Weekblad publiceerde in december al dat de activiteiten in Dienstencentrum De Riet zouden stoppen en worden overgeheveld naar wijkcentrum De Schöppe. Bosch meent echter dat de ouderen op De Riet hecht gebonden zijn aan Dienstencentrum De Riet, dat ooit de eerste Almelose locatie werd voor specifieke activiteiten voor ouderen in Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina