Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-02-2013  

Man slaat ambtenaar met hamer in stadhuis


Het stadhuis is door de politie afgesloten i.v.m. onderzoek.
Foto van Twitter: Tom van Limbeek
 

ALMELO - Een ontevreden burger heeft in het stadhuis van Almelo vanmiddag een ambtenaar met een hamer geslagen. De gewonde ambtenaar is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de omgeving afgezet en het stadhuis is voor de rest van de dag gesloten.
Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de dader inmiddels door de politie is opgepakt.

Burgemeester Jon Hermans was vanmiddag aanwezig bij het Twente Diner in Den Haag en is met spoed afgereisd naar Almelo. Zij twitterde: "Zojuist een van onze medewerkers ernstig mishandeld in stadhuis. Ambtenaren moeten veilig hun werk kunnen doen. Blijf met je handen van ze af."
Het slachtoffer zou en ambtenaar zijn van de sociale dienst. Even na zessen arriveerden recherchercheurs van de forensische dienst om nader onderzoek te doen. Burgemeester Jon Hermans inmiddels terug uit De Haag, liet via een woordvoerdere weten dat zij verwees naar de persdienst van Politie voor nadere bekendmakingen. Wel stond zij voor de camera van RTV Oost en RTL.
De woordvoerder van Politie Oost Nederland, Anton de Ronde meldde aan de NOS dat er slachtofferhulp is geregeld voor collega's van het slachtoffer en burgers die getuige waren. Hij wilde nog niet bevestigen dat het wapen en hamer is. Ook deed hij geen mededelingen over het slachtoffer of deze ambtenaar vaker werd ingezet als conflictbemiddelaar bij de gemeentelijke sociale dienst. Evenmin maakte hij iets bekend over de toestand van het slachtoffer die in het ZGT in Almelo is opgenomen. Pas dinsdag verwacht de woordvoorder dat de politie met nadere verklaringen komt.

Update:
Volgens de Politie Oost Nederland moet de mishandelde 53-jarige ambtenaar de nacht in het ziekenhuis blijven. De verdachte is een 41-jarige man uit Almelo. Hij werd direct na de ernstige mishandeling aangehouden. De verdachte is een bekende van de politie. De man kampt met psychische problemen. Hij is aangehouden en wordt nog vanavond voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Update:
Stadhuis donderdagochtend gesloten en telefonisch niet bereikbaar.
I.v.m. het incident waarbij woensdagmiddag een medewerker van de gemeente werd mishandeld, is het stadhuis donderdag 7 februari gesloten tot 13.00 uur. Ook is het stadhuis tot dat tijdstip telefonisch onbereikbaar.
Bezoekers die een afspraak hebben na 13.00 uur, zijn dan gewoon welkom. Ook kunnen na het tijdstip van 13.00 aangiftes worden gedaan betreffende geboorte en overlijden. Ook is het stadhuis dan weer telefonisch bereikbaar.


Publicatie Politie klik hier.

Kijk naar kort een filmpje van Tc Tubantia

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina