Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-12-2012  

Gerard Vloedbeld Jr. (93) overleden

 

ALMELO – Journalist Gerard Vloedbeld is donderdagochtend op 93-jarige leeftijd plotseling overleden. Hij werkte voor o.a. de Volkskrant, Dagblad van het Oosten en de Twentsche Courant waarin hij naast het journalistieke dagelijkse werk na zijn pensionering ook een serie van honderden verhalen over lokale geschiedenis schreef onder de immens populaire serie ‘Almelo vroeger en nu’.

Als bestuurder van de Historische Kring Stad en Ambt Almelo archiveerde hij duizenden gegevens en hij was met regelmaat nog actief in het nieuwe onderkomen van de stichting in de bibliotheek. Ook was hij begaan met historische gebruiken en nog actief als organisator van de jaarlijkse Palmpaasoptocht. Hij gold tevens als belangrijk adviseur van het Mans Kaapbarg mozaïek in de tunnel aan de Wierdensestraat dat werd gemaakt aan de hand van de Twents talige klassieker ‘Mans Kaapbarg’ dat werd geschreven door zijn vader en schoolmeester Gerard Vloedbeld Sr.

< Gerard Vloedbeld (links) hier op het bordes van het stadhuis in 2009 in afwachting van de Palmpaasoptocht. Naast hem comité-voorzitter Jan Rohof en toenmalig burgemeester Drs. Menno Knip, nu senator voor de VVD in de Eerste Kamer.
Archief AlmeloNieuws.nl - Foto: Jan Bril

Archief
Terug naar vorige pagina