Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-12-2012  

Hornbach komt naar Almelo


Nieuwe inrit vanaf H.R. Holstlaan.
Ontsluitingsbrug over de Weezebeek en afsluiting autoverkeer Frederik van Eedenstraat en Jan Vermeerstraat richting H.R. Holstlaan.
 

ALMELO – De Duitse ‘Doe het zelf’ gigant Hornbach koopt van de gemeente Almelo 40.000 m2 grond tussen de Nijreessingel, Henriëtte Roland Holstlaan, Wezebeek, Bornerbroeksestraat mits de gemeenteraad instemt. Daartoe is woensdagmiddag een voorlopig koopcontract getekend.
In de overeenkomst is tevens vastgelegd dat een deel van het personeel zal gaan bestaan uit mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt.
Hornbach werd ook genoemd als kandidaat-huurder in het nieuw te bouwen stadion voor Heracles Almelo, maar kiest nu voor een eigen ontwikkeling op de voormalige locatie van het van Rhijncollege en aanpalende gronden gelegen tussen voornoemde straten en Weezebeek. Hornbach werd enkele jaren geleden nog door toenmalig wethouder Anthon Skoers buiten de deur gehouden, waarop het de aandacht naar Enschede en Hengelo/Borne verlegde om uiteindelijk weer het vizier op Almelo te richten. Naast de traditionele bouwmarkt wil Hornbach in Almelo ook een groot tuincentrum realiseren.

Om de bouwmarkt goed en veilig bereikbaar te maken is het nodig dat een nieuw kruispunt met de Henriëtte Roland Holstlaan wordt aangelegd ten zuiden van de Weezebeek. Daarvoor is het nodig dat de kruising Frederik van Eedenstraat en Jan Vermeerstraat met de Henriëtte Roland Holstlaan wordt opgeheven voor autoverkeer. Deze kruising houdt wel een functie als onderdeel van de langzaam-verkeersroute langs de Weezebeek. Een nieuwe brug over de Weezebeek zorgt voor aansluiting met de Frederik van Eedenstraat. Het verkeer uit de Ossenkoppelerhoek wordt ontsloten via de Rembrandtlaan. Voor het plan is het nodig dat de school OPDC ’t Nijrees een andere plek krijgt. Hierover wordt gesproken met het schoolbestuur.

Voor omwonenden en ondernemers in de omgeving wordt op korte termijn een informatiebijeenkomst belegd, waarbij de verder uitgewerkte plannen worden toegelicht. De planning gaat uit van een bestemmingsplanprocedure in het voorjaar en sloop van de school in de zomer van 2013. In het najaar daaropvolgend kan dan een start worden gemaakt met de noodzakelijke wegwerkzaamheden. Aansluitend volgt de bouw van Hornbach.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina