Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-12-2012  

Nomen Nescio vraagt steun voor allerarmsten

 

ALMELO – Nomen Nescio (NN) is een organisatie die bestaat uit een samenwerkingsverband van alle serviceclubs in Almelo. Nomen Nescio zamelt geld in voor ondersteuning van de allerarmsten onder de Almelose bevolking. Dat doet Nomen Nescio via diverse fundraisingacties die mede door de diverse serviceclubs worden georganiseerd.
Een van die acties die binnenkort start is bijvoorbeeld de kerstpakkettenactie van Nomen Nescio, met ondersteuning door de de Rotary Club Almelo, voor alleenstaande ouders met kinderen die minstens vijf jaar in de bijstand zitten. In 2011 werden bijvoorbeeld 244 kerstpakketten - een bedrag van 30.521 euro - beschikbaar gesteld. Met een bijdrage van 125 euro zorgt u er voor dat ook die gezinnen een mooie goede kerst tegemoet gaan met iets extra’s op tafel. Vindt u het genoemde bedrag te bezwaarlijk, zijn ook lagere bijdragen welkom. Daarvoor is het volgende rekeningnummer opengesteld: 36.88.79.070

Nomen Nescio doet echter meer. Zo ondersteunt het ook de stichting Boodschappenmand en andere organisaties die de armoede bestrijden. In 2011 werden bijvoorbeeld negenendertig aanvragen gehonoreerd voor o.a. achttien wasmachines, acht koelkasten, vier gasfornuizen, vijf keer ondersteuning bij het betalen van schoolgeld, een keer voor vloerbedekking, twee keer ondersteuning voor familiebezoek en een keer voor de kosten van een schoolkamp. Twee aanvragen werden afgewezen.
De vrijwilligers van Nomen Nescio doen dat anoniem en worden o.a. geadviseerd door de Gemeentelijke Sociale Dienst, Maatschappelijk Werk, Stichting Avelijn, Reclassering, De Wonne, Kliëntenraad Almelo, Gezinscoaches, De Boodschappenmand en de Voedselbank.
Uw bijdrage op 36.88.79.070 is dus zeer gewenst!

Archief
Terug naar vorige pagina