Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-10-2012  

Kinderziekten en veiligheid fietsbruggen

 

ALMELO – Onlangs kwam een kritisch bericht over de nieuwe fietsbruggen over het lateraalkanaal in de publiciteit. Vooral de bedrading die dienst doet als afscherming in de leuning was te ruim bemeten en dat werd vervolgens aangepast. Dat over een der bruggen ook automobilisten reden werd afgedaan als een beheerprobleem omdat ook de hulpdiensten over de brug tussen Schelfhorst en Almelo Noord moet kunnen.
Maar de kritiek van aanwonenden is niet verstomd. Nog steeds vindt men de leuningen van beide bruggen niet afdoende beveiligd om ongelukken te voorkomen. De horizontale spandraden zouden door spelende kinderen als klimrek worden gebruikt. Ook de grote openingen aan de zijkanten zouden tot ongelukken kunnen leiden als kinderen daar doorheen vallen in het kanaal of rotspartijen langs de kade. Bovendien is de dichting tussen brugdek en het kadebeton niet dicht zodat bij elke regenbui het zand onder het tegelpad wegspoelt.
Kortom de aanwonenden willen dat gemeente en ‘brugbouwers’ de constructie nog eens aan een nadere inspectie ontwerpen om gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan, te voorkomen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina