Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-10-2012  

Van Woudenbergh; Koopman of alleen P.R.?


Kunstenares Gertie Bijkerk zet van Woudenbergh in een nieuwe outfit
 

ALMELO – Wethouder Gerrit van Woudenbergh heeft het talent om nieuws te produceren, oogst daar door sommigen bewondering voor maar oogst ook kritiek. Zo werd zijn aankondiging om kunst uit het gemeentelijk archief in zijn kamer ten stadhuize op te hangen om deze mogelijk weg te geven, kritisch beschouwd door het Almelose kunstenaarsgilde, terwijl van Woudenbergh alleen maar de grote voorraad wilde verminderen.
Zijn betoog onlangs in De Roskam dat kunstenaars meer ondernemer moeten worden en minder afhankelijk van subsidie, kreeg eveneens de nodige kritiek. Van Woudenbergh vindt namelijk dat kunst en koopmanschap het uitgangspunt is en subsidie overbodig. Dat dit niet geheel de waarheid is kunt u lezen op de website van Robbert van Heuven, die de grootste drogredenen om te schrappen in kunstsubsidie, bij elkaar schraapte.
Kunstenares Gertie Bijkerk nam in ieder geval de handschoen op en bezorgde vanmorgen drie kunstwerkjes voor de werkkamer van Van Woudenbergh. En passant werd de cultuurwethouder op z’n oude dag ook nog in hippe kledij gestoken.
Wij zijn benieuwd of van Woudenbrgh ook voldoende koopman was om als 'atelierhouder' nog een expo-donatie in de lege gemeentekas te bewerkstelligen of dat het alleen om dit nieuwsberichtje ging?

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina