Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-09-2012  

Rechtbank hoort deskundigen in Almelose moord

 

ALMELO - De rechtbank in Almelo hoort vandaag drie forensisch deskundigen inzake de moord op Nathalie Weinreder, die op zondag 12 december 2010 werd gevonden in haar huis aan de Brederostraat in Almelo. Twee van de forensisch deskundigen komen uit Amerika.
De rechtbank wil meer weten over de DNA-sporen die in de woning gevonden zijn voordat in november de inhoudelijke behandeling plaats vindt.
De verdachte ex- vriend Dennis V. zit sindsdien in voorarrest en wordt er van verdacht Nathalie Weinreder gewurgd te hebben. Hij zegt echter niets over de verdachtmaking en blijft ontkennen.
De rechtbank heeft volgens RTV Oost extra maatregelen genomen om een ‘clash’ tussen beide families tijdens de zitting te voorkomen.

Update
Naast de drie Nederlandse deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut werden ook twee Amerikaanse deskundigen gehoord over de gevonden DNA-sporen. Duidelijk werd dat veel DNA-sporen van de verdachte aanwezig waren op de kleding en lichaam van het slachtoffer. Wat ook naar voren kwam is dat er op de plaats van het delict ook DNA-sporen zijn gevonden van een tot nu onbekend persoon.
De rechtbank gaf daarom opdracht voor een nader onderzoek dat moet zijn afgerond voor 9 november a.s. als de behandeling tegen verdachte plaatsvindt.

Archief
Terug naar vorige pagina