Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-09-2012  

Beter Wonen slaat weer aan het bouwen


De bouw van De Bavinck staat op het punt van beginnen. Nieuw in het ontwerp zijn de balkons.
Ontwerp: Harmonische Architectuur, Brummen.
 

ALMELO – Het was een tijdje rustig aan het bouwfront van woningstichting Beter Wonen. De Bouwcrisis noopte tot bezinning en het stellen van prioriteiten. Dat laatste ligt voor Beter Wonen in het bouwen van sociale woningen.
Na jaren van vertraging beginnen de bouwactiviteiten met een aangepast plan De Bavinck op de hoek Bavinkstraat/Grotestraat. De begane grond is verkocht aan Henk ter Horst Mode en de huurappartementen zijn voor senioren. Wel is er nog één penthouse in het duurdere segment. Aannemer Groothuis/Te Pas (Wessels Groep) gaat het ontwerp van van architectenbureau Harmonische Architectuur te Brummen uitvoeren.
Eerder al maakte Beter Wonen bekend ook seniorenappartementen te willen bouwen op de verdiepingen van het voormalige V&D pand aan het Waagplein en ook komt er een appartementengebouw op de hoek van de Bornsestraat/Berkelstraat/Rijnstraat. Ook daar is het eerder beoogde bouwplan aangepast en minder hoog dan eerder werd voorzien. Toch bestaat er nog kritiek van een aantal bewoners aan de Bornsestraat die vrezen voor hun privacy. Beter Wonen denkt dat te kunnen bezweren door de galerij op de vierde verdieping af te schermen. Het ontwerp is van Peters & Lammerink Architecten te Hengelo (O). De huidige Outlet Store verhuist per 1 januari a.s. naar de Woonboulevard.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina