Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-09-2012  

Streetball 0546 toernooi in de Goossenmaat

 

ALMELO – In de Goossenmaat werd woensdagmiddag het Streetball 0546 toernooi georganiseerd door de buurt en de vrijwilligers van stichting Goossenmaatspark i.s.m. het Sportbuurtwerk Almelo.
Het sportieve evenement was geadopteerd door de Richard Krajicek Foundation op het sportveldje dat vanaf vandaag een officieel RKF Playground is.
Wekelijks worden er minstens 9 sporturen georganiseerd o.l.v. streetcoaches om integratie en saamhorigheid in de buurt te vergroten. De streetcoaches zijn studenten die een sportopleiding volgen aan de CIOS of de CALO via een scholarship van de RKF Foundation als beloning voor hun positieve inzet in de wijk.
Om van de opening een speciale gelegenheid te maken, werd door de stichting Goossenmaatspark een prachtig activiteitenschema in elkaar gezet. Eerst kregen groepen 5 t/m 8 van de St. Egbertus en Hagendoornschool een streetball clinic van de 2,18 mtr. lange oud basketbal international en RKF Scholarshipper Mathieu ten Dam, voordat het Streetsoccer 0546 toernooi begon.

Een traktatie in de vorm van patat, kroket of andere snack door de stichting Goossenmaatspark werd belangeloos verzorgd door de medewerkers van Kinderspeelparadijs Dolle Pret. De inkomsten van deze middag gaan naar de stichting Vrienden voor Gambia' dat jaarlijks goederen per container stuurt voor projecten in Gambia. Wilt u daar meer van weten? Bel dan met Thea via telefoonnummer 0546-633399 want zij kan nog goederen en geld gebruiken voor de projecten in Gambia.

Op zaterdag 29 september organiseert Dolle Pret een groots City Streetball evenement op een speciaal in Amerika aangeschafte speelmat. Mathieu ten Dam heeft de leiding van deze dag. Alle scholen in Almelo en Twenterand kunnen inschrijven voor dit evenement dat in het kader staat van 10 jaar 'Dolle Pret' in Almelo.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 95 foto’s)

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina