Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-09-2012  

Prinsjesdag met zware boodschap


Fotograaf Coen Mulder zag het 'koffertje' staan op de hoek van de Doelenstraat-Grotestraat
 

ALMELO – Op de derde dinsdag in september wordt traditioneel Prinsjesdag gevierd, maar het is ook de dag van de Troonrede met de boodschap die de regering voor het volk in petto heeft.
Traditioneel ook het volgend debat met de Tweede Kamer die van de minister van financiën hoort hoe het land er financieel voor staat en dat zal deze keer gepaard gaan met een zware boodschap van bezuiniging en lastenverzwaring volgens de afspraken van het Lenteakkoord.

< Het lijkt er op dat Jan Kees de Jager als minister van financiën zelfs even in Almelo gekeken heeft hoe de noden van het volk zijn, want zoals bekend is het Almelose gemiddelde inkomen laag en balanceert de stad op de rand van een bankroet door te grootse plannen. Schijnbaar werd het ‘koffertje’ zelfs te klein en had hij voor alleen Almelo zelfs een groot exemplaar meegenomen, zo groot dat hij het ‘ding’ bij zijn rondgang met regelmaat moest neerzetten.
Of het Almelo helpt? Wij denken van niet. Ook de Almeloër zal in moeten leveren en ook de stad zal verder moeten bezuinigen. Daar helpt een noodkreet van wethouder Gerrit van Woudenbergh (VVD) via de microfoon van Radio 1 om de boekhoudkundige regels voor gemeenten te versoepelen, ook niet in!

Archief
Terug naar vorige pagina