Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-09-2012  

Kunsten op Straat met 'Finkers en Dika'

 
ALMELO – Komende zaterdag staat het Almelose centrum weer bol van straattheater. Voor de 22e keer in successie en tegenwoordig onder de naam ‘Kunsten op Straat’. Wat nieuw is dit jaar is de inbreng van twee reuzenpoppen van Almelose makelij, poppen zoals dat in de jaren ’50 van de vorige eeuw ook gebruikelijk was tijdens de toen roemrijke Braderie.
In een leegstaande winkelruimte aan de Grotestraat Zuid wordt gewerkt aan deze poppen en we verklappen het maar vast, de ene pop gaat lijken op cabaretier Herman Finkers en de andere op Dika van eertijds de Wierdense Revue. Beiden trekken/trokken volle zalen en zijn geboortige Almeloërs waarvan de ene de stad heeft ingeruild voor een stekje buitenaf en de andere helaas niet meer onder ons is maar ‘in heaven’.
Fotograaf Coen Mulder nam een kijkje, ‘not in heaven’ maar in het tijdelijke atelier. De kinderen van De Klub komen in de komende dagen assisteren bij het beschilderen.

Meer info over ‘Kunsten op Straat’:
22 jaar Internationaal Straattheater in Almelo

Beeldend Kunstenaar Ed van Haren gaf het hoofd van Herman Finkers vorm en werd daarbij ondersteund door z’n dochter Anneke en haar partner Roberto Fernandez.
Ed van Haren is als docent verbonden aan het ROC van Twente en is daarnaast actief als beeldend kunstenaar. Op dit moment exposeert hij in galerie Tolgaard in Wierden. Hij heeft in een recordtijd van twee weken een sprekend gelijkend hoofd gemaakt van de geselecteerde bekende Almeloër. De komende week zal Peter Blikmans het hoofd afwerken. Margareth van Oosterwijk verzorgt het schilderwerk en Carla Veurink naait de passende kleding bij deze reus.

Zaterdag 22 september om 12.00 uur, bij de opening van het Straattheaterfestival, kan het publiek op het Kerkplein de reus bewonderen. 

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina