Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-09-2012  

Oud- Almeloër Jaap Brunnekreef gepromoveerd


Een trotse Jaap Brunnekreef met zijn doctors 'bull'
 

NIJMEGEN/ALMELO – Oud-leerling van CSG Het Noordik Jaap Brunnekreef is 5 september jl. aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gepromoveerd tot doctor. Hij promoveerde met zijn proefschrift over RSI: ‘Repetitive strain injury, a novel focus on een ancient problem’.

Jaap Brunnekreef werd in 1977 geboren in Groningen en verhuisde op 5-jarige leeftijd naar Almelo, waar hij in 1994 zijn havo-studie afrondde op CSG Het Noordik. Hij studeerde fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool in Enschede en Biomedische Gezondheidswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens de zes jaar dat hij als fysiotherapeut werkzaam was op de afdeling Fysiotherapie Centraal van het UMC St. Radboud werd de basis gelegd voor zijn proefschrift.
Brunnekreef is docent fysiotherapie aan het HAN.

Lange reis
Het proefschrift van Brunnekreef heeft als doel om meer inzicht te krijgen in de pathofysiologie van RSI door met name de rol van het vaatstelsel te belichten. Na vele jaren aan zijn proefschrift gewerkt te hebben, zegt de promovendus in zijn dankwoord: ‘Promoveren is als een lange reis, waar je naast kennis over onderzoek, ook veel leert over jezelf.’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina