Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-09-2012  

Handwerkwinkel Stam+ is verhuisd

 

ALMELO - Vele decennia, al in de jaren ’40 van de vorige eeuw, zat er een handwerkwinkeltje aan de Bornsestraat (Oude Veemarkt), naast waar ooit poelier van Limbeek gevestigd was en even verderop de bloemenwinkel en kwekerij van Kampman. De dochter des huizes – de naam is me even ontschoten - trouwde met ene Bevers en onder die naam ging het verder tot voor enige jaren geleden het winkeltje werd verkocht aan de familie Stam, die er naast het handwerk- ook een computerwinkeltje begon. Het pand van de poelier was er al bij aangetrokken en nu volgt een volgende stap.

Het winkeltje werd te klein ondanks de moderne tijd waar iedereen steeds meer shopt in plaats van sokken te stoppen en de familie Stam vond in het voormalige pand van de Boerenleenbank aan de Oranjestraat 2 een ander alternatief om het handwerkzaakje te vergroten en om cursussen te geven. Het eerste handwerkcafé in het nieuwe pand is al maandag a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur. De computerverkoop wordt gestopt, maar de heer Stam blijft wel service verlenen in reparaties en netwerken.

Wethouder van Woudenbergh mocht de nieuwe winkel openen en dat doet hij graag, vooral omdat in de Oranjestraat ook zijn ‘roots’ liggen als voormalige keurslager.
Geen schokkend wereldnieuws dat het AD, Trouw, NRC, RTL Boulevard of SBS6 zal halen, maar vooruit AlmeloNieuws.nl wel. Voor de handwerkspullen van Stam+ moet u vanaf nu dus naar de Oranjestraat.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina