Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-08-2012  

Verbouwing ´t Veurbrook kan starten


De post voor de wijkwethouder moet tijdelijk even via andere kanalen
 

ALMELO – Wijkcentrum ’t Veurbrook staat een grootse vernieuwing en uitbreiding te wachten voor het wijkwerk in de Ossenkoppelerhoek en de Beeklust. Inmiddels is het gebouw ‘ontmanteld’ zodat met de werkzaamheden begonnen kan worden.
Bestuurlijk bestaat er nog wel de nodige onmin met de gemeente. Het college van B&W heeft namelijk de gebruiksovereenkomst met het stichtingsbestuur per 31 augustus 2013 opgezegd. Het stichtingsbestuur wil zelfstandig blijven en niet geconfronteerd worden met horeca-pachters via de gemeentelijke aanbesteding. Ook wil men niet de verantwoordelijkheid dragen voor het wijkgebouwtje in de Goossenmaat.
Na ruim 40 jaar zelfstandigheid moet het bestuur dus het veld ruimen als de gemeenteraad niet ingrijpt. Met de verpachting worden alle wijkcentra in Almelo namelijk commerciële ondernemingen.

In wijkcentrum De Schöppe aan de Hoornbladstraat bijvoorbeeld, zit sinds enige tijd ook een thuiszorginstelling als onderhuurder. Deze snoept, door de korte route richting de buurtbewoners, heel wat cliënten af van andere reguliere thuiszorginstellingen, zo werd ons verteld.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina