Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-07-2012  

Uitvaller 1 voor Brandweer Almelo in Nijmegen

 

NIJMEGEN – Ook voor de wandelaars van de brandweer komt na dag een dag twee in de Nijmeegse vierdaagse. De wekker in de slaapzaal ging al af om 03.00 uur en alom werd gekreund vanwege de spierpijn. Voor één deelnemer was na dag een het einde al gekomen en hij mag verder assisteren in het verzorgingsteam van de brandweer dat naast de Almelose ‘firefighters’ ook het Rotterdamse team onder hun hoede heeft.
De rest ging er na een verfrissende douche en een goed ontbijt weer vol goede moed tegenaan. Rond 04.15 uur in de vroege morgen werden de enthousiastelingen afgezet bij de Wedren in Nijmegen omdat het centrum op latere uren een onneembare vesting is voor autoverkeer dat er niet persé moet zijn.

Terwijl de doorzetters aan hun tocht begonnen, gingen de kwartiermakers uit Almelo en Rotterdam naar Wijchen waar een rust- en verzorgingspost werd opgezet. De brandweerlieden uit Rotterdam hebben daarvoor een speciale haakarmbak ter beschikking waarin een grote tent, tafels, banken, stoelen, een mobiele keuken, maar ook massagetafels vervoerd kunnen worden. De Almelose brandweerlieden zijn dus maar wat blij met hun Rotterdamse collega’s.

< Voetenbadje aan de bar

Klik hier voor de foto’s van Patrick Weegink en hier voor dag 3.

Archief
Terug naar vorige pagina