Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-07-2012  

Topturnster Wyomi Masela rondemiss i.p.v. O.S.

 

ALMELO - Topturnster Wyomi Masela van BosanTON Almelo gaat niet naar de Olympische Spelen zo heeft de rechtbank in Zutphen gisteren uitgesproken. Zij was al door de KNGU aangewezen maar werd door haar concurrente Céline van Gerner via een geding gedwongen tot een nieuwe onderlinge competitie. Door een blessure kon Masela echter niet aan de laatste wedstrijd deelnemen en werd van Gerner afgevaardigd.
Door haar noodgedwongen thuisblijven heeft Wyomi Masela echter tijd voor andere bezigheden dan alleen turnen. Op vrijdag 31 augustus a.s. fungeert zij als Rondemiss van de Profronde Almelo. Een leuke onderbreking van haar straffe trainingsschema, de wedstrijden en andere turnverplichtingen. Ze grijpt die functie voor één dag ook aan om aandacht te geven aan een goed doel waarvan ze ambassadeur is: Goede Doelen Bedels.

Organisaties van wielerwedstrijden strikken altijd prachtige jonge vrouwen voor de rol van Rondemiss. De Profronde Almelo daarentegen geeft de voorkeur aan een gastvrouw die schoonheid combineert met méér. Topprestaties op sportgebied is de ideale combi, en juist dat doet Wyomi Masela. Dat ze bijkans dagelijks traint in de IISPA maar sinds kort ook nog in Almelo woont, is dat een extra pluspunt.
Wyomi Masela is inmiddels achttien jaar, turnt al jarenlang op topniveau en studeert marketing en communicatie aan de Johan Cruyff academie in Enschede. Haar vrije tijd wordt opgeslorpt door het turnen; ze traint alleen al dertig uur in de week. Haar prestaties leverden haar een nominatie op voor de Olympische Spelen, maar de KNGU kwam voor het eerst in de historie na tussenkomst van de rechter daarop terug. Masela reageerde met een bewonderenswaardige kalmte op die enorme tegenslag en blijft keihard trainen, omdat ze eerste reserve is voor een startbewijs.

Een dagje Rondemiss zijn vond ze hartstikke leuk, temeer niet iedereen voor die functie wordt benaderd. ´Voor mij is het ook wel ´vet´ om al die wielrenners te leren kennen en met ze te praten´, aldus Masela. Daarnaast had ze nog een motief. Rondemiss zijn voor de wielerronde brengt haar in de positie om Goede Doelen Bedels subtiel onder de aandacht te brengen van de gasten en tienduizenden toeschouwers.

Goede Doelen Bedels is een Almelose organisatie die speciaal voor goede doelen bedeltjes laat ontwerpen en maken. Ieder doel heeft een eigen bedeltje, en de opbrengst gaat dan ook naar het goede doel. De bedeltjes passen onder meer op de razend populaire Pandora armbanden. Wyomi draagt uiteraard de armbanden als rondemiss, maar regelde ook dat de Goede Doelen Bedels auto in de reclame karavaan mee mag toeren. Ze zet zich graag in voor de organisatie en is blij met de aandacht die de Profronde oplevert. ´Als kind deed ik in school al mee aan acties voor het WNF, ik vond dat leuk. We maakten tekeningen en kleurplaten en met gym deden we kunstjes…het is me altijd bijgebleven. Het spreek me sowieso aan om iets voor een goed doel te doen. Als ik straks sponsors vind die mij helpen, dan help ik ook mijn beurt ook weer iemand anders. En het is fijn om mijn bekendheid te gebruiken voor een ander.´

Archief
Terug naar vorige pagina