Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-06-2012  

Bomvol Pleinconcert met Cor Bakker en Ali B


Zit er een optreden met het Almelo's Mannenkoor aan te komen?
 

ALMELO – Cor Bakker reisde maandag jl. al naar Almelo om te oefenen met de kinderen van het Speelorkest Sluitersveld en zaterdag was dus de grote dag om tijdens het jaarlijkse Pleinconcert de resultaten te laten horen en zien. Het Pleinconcert zorgde bij tijd en wijle voor een bomvolle Koornmarkt waar soms amper nog een vrij plekje te vinden was. Deze keer geen hekken zoals bij de Nacht van Almelo om de toestroom te reguleren tot een maximum aantal bezoekers op een plein maar gewoon vrij toegankelijk zoals het op openbaar gemeenteterrein betaamt.
De Big Basement Band gooide onmiddellijk de ‘swing’ over het veelkoppige publiek en ook Cor Bakker oogstte met het Kinderspeelorkest Sluitersveld veel applaus. Verder traden op het kinderkoor en dansgroep van Kunst in de Wijk (Ossenkoppelerhoek) en het topsymfonie Jeugdorkest Nederland.
Ali B was echter de publiekslieveling voor de jongeren en zij namen het lange wachten op de koop toe. Ali B rapt en deed dat deze keer met oude hit-successen zoals o.a. de Troubadour (Lenny Kuhr) en Rosamunde (Danny Christian). De basis van zijn nieuwe rapoptredens legde Ali B met zijn TV-programma waarin deze sterren uit de oude doos weer voor het voetlicht werden gebracht om samen met rappers van nu aan de slag te gaan. Kortom deze keer een Pleinconcert voor iedereen en wat minder ‘happy view’.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor alle 148 foto’s van Coen)

Fotoreportage (99 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina