Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-06-2012  

Haagse politiek hapt haring bij Bolk Transport


O.a. Minister Ivo Opstelten, CdK Ank Bijleveld en Kamerlid Han ten Broeke, openden de haringparty. Minister-president Mark Rutte kwam wat later door Haagse verplichtingen.

Anita Meyer, Lee Towers, het trio Henk Bernhard en Johnny Bolk zorgden voor het muzikale entertainment.
 

ALMELO – Het was al weer de 18e haringparty bij het Almelose transportbedrijf Bolk en zo’n beetje iedereen die in Den Haag iets te vertellen heeft kwam naar Almelo om haring te happen.
“Het is de op één na beroemdste haringparty van Nederland”, hield minister-president Mark Rutte de 400 gasten voor tijdens een korte politieke ‘campagnetalk’ in de aanloop naar de verkiezingen van 12 september a.s.
“Ik kom graag naar Twente. In de eerste plaats omdat Henk (Bolk – red.) mijn vriend is, hij ons de oren van het hoofd zeurt om wat voor Twente te doen en dat doen wij dan ook met de verbetering van het ‘karrespoor’ tussen Almelo en Zwolle, de verbreding van de A1 en de verbreding van de N18 tussen Enschede en de Achterhoek. Twente is een innovatieve regio en verdient die aandacht. Bovendien heeft Almelo de beste burgemeester van Overijssel (VVD’er Jon Hermans-Vloedbeld – red.) dus u weet wat u 12 september moet doen. Natuurlijk zijn er ook andere nette partijen – Ik zie een paar CDA’ers – en die gun ik ook wel enkele stemmen, want wij moeten ons werk afmaken om Nederland weer gezond te maken. En als ik nog even mag, voor Henk hebben wij in het Haagse veel waardering, want hij laat nooit los om de belangen van de transportwereld te benadrukken en dat doet hij ook voor collega’s in de branche die problemen hebben. Samen met het ministerie en anderen hebben wij ook het probleem van de sluisdeur bij Eefde snel kunnen aanpakken en wordt de vaarcapaciteit nog vergroot. Dat is mede aan Henk te danken”, sloot Rutte zijn korte campagnepraatje af.
De minister-president werd weinig rust gegund, want iedereen wilde wel met hem op de foto en zo werden ook andere politici als minister Ivo Opstelten, minister Henk Kamp, de Kamerleden Han ten Broeke, Charly Aptroot, Pieter Omtzigt en euro- parlementariër Hans van Baalen – die een verhaal van AlmeloNieuws.nl op zijn website zette – veel aangesproken.
Naast vele Haagse politici en ex- politici was ook de commissaris der koningin Ank Bijleveld aanwezig evenals de burgemeesters van Almelo, Hengelo en Enschede en meerdere Twentse wethouders. De ondernemers in de transportwereld, zakenrelaties van Bolk Transport en CTT Twente te Hengelo, evenals tal van andere genodigden konden dus hun ei kwijt bij tal van bestuurlijke prominenten en daar is het bij het haringhappen bij Bolk Transport ook om te doen.

Fotoreportage: Coen Mulder, ‘Paparazzo’ Freek en zwager

Personeelsfeest 16-06-2012

Een dag nadat de relaties van Bolk Transport en CTT Twente de spraakmakende Haringparty achter de rug hebben, is er natuurlijk ook feest voor de medewerkers met hun eega's en kroost.
Johnny Bolk pakte weer de microfoon en zong zijn hele reportaire, terwijl de kinderen zich vermaakten op de speeltoestellen en de ouderen gretig hapten in de haring en de broodjes warm vlees. Ook Rene Bosch zortgde voor het nodige entertainment.
De fotoreportage van 'Trucker' Coen is er bijgeplaatst vanaf fotopagina 5.

Fotoreportage (170 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina