Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-06-2012  

1000 ondernemers op Twents motivatiecongres


Foto: Coen Mulder
 

Peptalk I
Nog even wat ‘peptalk’ voor ondernemers: Aan de Ootmarsumsestraat is de bouw van een nieuwe Aldi volop in gang. Twee percelen verder is begonnen aan de bouw van 6 appartementen. Nog verderop tegenover Kamp Stoffen is men begonnen met de bouw van twee huizen onder één kap en op de plek van het voormalige café De Mooi Vrouw is makelaar Kamphuis begonnen met de verkoop van een hele serie nieuwe huizen met een mooi straatbeeld. Aan de zuidkant van de stad is in het Nijrees gestart met de verkoop van een fiks aantal te bouwen woningen, van vrijstaand tot tweekappers en rijtjeshuizen. Het Jan Scholten Team is verhuisd naar Twentepoort Noord om de weg vrij te maken voor nieuwe ontwikkelingen aan de burgemeester Raveslootsingel. Er zijn dus zeker nog ondernemers die wel durven!

Peptalk II
En ook nog wat 'peptalk' voor Almelose burgers. In het stadhuis moet de geldkraan nog verder dicht. D66 wil het aantal personeelsleden met 12,5 procent verminderen. ‘Penningmeester’ Jan van Marle maakt vanmiddag bekend hoeveel miljoen euro extra bezuinigd moet worden op last van de externe accountant.  Het college heeft inmiddels besloten dat het ambtelijk apparaat weer onder de éénhoofdige verantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris gaat vallen en keert daarmee terug naar vroegere tijden toen nog wel verantwoording moest worden afgelegd. De huidige directeuren mogen toch nog solliciteren op heromschreven functies. Salarisvermindering zit er niet in.
In ieder geval heeft D66 berekend dat de gemeentelijke schuldenlast een slordige 250 miljoen euro bedraagt. Daar heeft het overigens zelf aan meegewerkt in de periode 2002-2006. De ‘roepers’ van nu stonden vooraan bij de onthulling van het bouwbord van Fortezza en wat dat debacle gekost heeft weet inmiddels bijna iedereen.
Er moet dus nog wat meer ‘vertimmerd’ worden in het stadhuis, maar dat moet helaas wachten tot 2010.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (36 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina