Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2012  

Chaos in Rumoer over Scoop-bezuiniging

 

ALMELO – De taakstelling die vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling werd opgelegd om het budget van welzijnsorganisatie Scoop te beperken, leidde tot chaos in het discussieprogramma Rumoer.
D66 zag vorig jaar dat de reserves van Scoop wel erg hoog waren en diende met het CDA een amendement in om jaarlijks 3 euroton te korten op het budget van Scoop. Dit jaar werd dat ingeteerd op het vermogen maar Scoop schreeuwt moord en brand dat het geen verdere efficiëntieslag in de komende jaren kan maken om dat bedrag te bezuinigen. Dat werd min of meer onderkend door het college van B&W die de gemeenteraad een drietal voorstellen heeft gedaan om taken te schrappen. Vooral het jeugd- en ouderenwerk wordt daarvan de dupe.
Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) gaf eerder al te kennen liever niet op het welzijnswerk te bezuinigen, maar zat vast aan de opdracht van het raadsamendement. Gek genoeg wil PvdA-fractieleider Luc Schuur niet zomaar de keuzevoorstellen van tafel. De anderen VVD, D66 en ALA/AOV vinden dat het college moet kiezen op welke taken moet worden bezuinigd en niet de raad. Kortom veel Rumoer maar nog geen oplossing!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina