Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-06-2012  

Optreden voor Maxima was spannend

 

AMSTERDAM – Vandaag was het een spannende dag voor de kinderen van het project ‘Spelen in de Wijk’ van De Muziekschool Twente, locatie Almelo. Honderd Almelose kinderen mochten in de Heineken Music Hall optreden voor prinses Maxima tijdens het Eindconcert van het programma ‘Kinderen Maken Muziek’. Het was een prachtige belevenis. In totaal vormden 3400 kinderen uit heel Nederland een groot orkest.
Speciaal voor dit eindconcert componeerde Dirk Kokx een muzikaal sprookje over de zoektocht van prinses Eva naar een bijzonder geluid. De zoektocht brengt haar langs allerlei spannende kans-evenementen, maar uiteindelijk vindt ze heel dicht bij huis de mooiste muziek. Het verhaal bij de muziek werd vertelt door Sara Kroos en het programma werd gepresenteerd door Pepijn Gunneweg (bekend van o.a. de BZT Show).
In haar slotwoord vertelde prinses Maxima dat de subsidie voor het programma ‘Kinderen Maken Muziek’ met nog eens drie jaar verlengd wordt dankzij de bijdragen door het Oranje Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds en Skanfonds. De financiering voor de instrumenten voor de Almelose kinderen is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Noord Twente.

Tekst en foto: Ellen van Heek, Muziekschool Twente

Archief
Terug naar vorige pagina