Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-05-2012  

Rumoer over sportbezuiniging en websites

 

ALMELO – De programmamakers van Rumoer (TC Tubantia en Radio Almelo) kozen deze keer onderwerpen als Almelose nieuwswebsites en de nieuwe ronde sportbezuiniging die het college voorstaat.
Initiatiefnemers en vrijwilligers van de diverse websites die Almelo telt werden aan de tand gevoelt over wat hen beweegt en of men die vermelde nieuwsgaring wel serieus moet nemen. Gelet op de benadering dus niet veel aandacht aan besteden, lijkt deze keer de beste optie. Het aantal abonnementen van TC Tubantia in Almelo is gekrompen naar circa 9000. Het totale aantal dagelijkse kijkers op de diverse Almelose nieuwswebsites benadert dat al aardig en de groei is er nog niet uit.

De voorgenomen nieuwe bezuiniging op de Almelose basissporten daarentegen is boven proportioneel, gaat alle perken te buiten en verdient alle aandacht. Dat bleek uit de uitlatingen van de sportvertegenwoordigers. Men stoort zich vooral aan het feit dat alle suggesties die de sport zelf aandraagt, in het stadhuis niet serieus wordt genomen en dat hoort men in de Almelose samenleving vaker en al langer en niet alleen over sport.
Effectiever gebruik van accommodaties en een rem op groei als clubs uit hun jasje groeien of in dat geval je wedstrijden maar spelen op de accommodatie van een andere club, zijn zo van die gedachten die in het stadhuis leven. Het buitenbad van het Sportpak sluiten of privatiseren is een andere. Maar ook forse huurverhoging van 15 procent voor gemeentelijke accommodaties en dat kun je geen bezuiniging noemen maar graaien in de knip van de amateursporters.
Het gevolg; ‘Krimp van actieve sporters en groei van het probleem Obesitas’, was een der reacties van een sportbestuurder.
Één ding is zeker, met dik 72.000 inwoners is er buiten het stadhuis meer verstand dan er in.

Fotoreportage: Jan Bril

Lees ook:
'Bezuiniging maakt sport kapot'
'Sportwereld op tilt'

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina