Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-05-2012  

Aanleg fietsstalling station Almelo NS begonnen


Met de aanleg van de dubbeldeks overdekte fietsstalling aan de centrumzijde wordt begonnen. De aanleg aan de westzijde van het station volgt later. De bewaakte stalling en fietsreparatie-inrichting in de kelder blijft geopend!
 

ALMELO - ProRail is op het Stationsplein in Almelo begonnen met de vervanging en uitbreiding van de huidige fietsenstalling. Parallel langs het spoor, op de plek waar nu nog de oude (enkellaags) fietsenrekken staan, worden 560 dubbellaags overkapte fietsenrekken geplaatst.

De totale kosten van deze uitbreiding, die worden gedeeld door ProRail en de gemeente Almelo, bedragen 330.980 euro. Tijdens de werkzaamheden zijn er, om parkeeroverlast van fietsen te voorkomen, tijdelijk 120 fietsenrekken langs de kortparkeerplaatsen bijgeplaatst. De oplevering is naar verwachting in de tweede helft van juli. In een later stadium van de herinrichting Stationsplein worden nog eens 264 onoverdekte enkellaags fietsenstallingen gerealiseerd.

Ruimte voor de Fiets
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 275.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000

Lees ook: '1,2 miljoen euro voor opknappen NS Almelo CS'

Archief
Terug naar vorige pagina