Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-05-2012  

Tc Tubantia heeft wat te beantwoorden

 

ALMELO - Op de website van juridisch adviseur Eshuis een opmerkelijk artikel over berichtgeving van TC Tubantia betreffende een zittingsverslag van de Bezwaarschriftencommissie in de gemeente Almelo zonder dat daarbij de pers aanwezig was. (Tc Tubantia 11 mei 2012 – stadspagina)
De stadsredactie van TC Tubantia doet verslag als ware men aanwezig geweest en juridisch adviseur Eshuis zet daar vraagtekens bij, omdat hij geen contact met de redactie heeft gehad betreffende deze zitting.

Het gaat in deze zaak om dwangsluiting van een eethuisje aan de Nieuwstraat volgens de Wet Damocles. De burgemeester wil(de) tot sluiting overgaan, maar de meervoudige rechtbank stelde de ondernemer op vrije voeten en ook de voorzieningenrechter vond niet dat er wettelijk bewijs was geleverd en verbood onmiddellijke sluiting. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld wil echter toch doorzetten zodat opnieuw allerlei bestuursrechtelijke procedures doorlopen moeten worden.
Lees het artikel op jeejar.nl

Eerder publiceerde TC Tubantia in de papieren uitgave een groot artikel over de inval bij het eethuisje waar handel in drugs en intimidatie van de buurt schering en inslag zouden zijn. Dat laatste werd door een volgend artikel herroepen omdat de buren zeggen geen overlast van het eethuisje te ondervinden maar wel van een tegenover gelegen woning bevolkt met gastarbeiders uit het Oostblok.

Archief
Terug naar vorige pagina