Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-05-2012  

Cogas Cultuurprijs voor Kunsten op Straat

 

Reuzen uit het Oosten
Ter ere van het 20-jarig bestaan van Kunsten Op Straat maken alle plaatsen waar het festival zomers komt een eigen reus. Deze reus staat voor de identiteit van de plaats. Het mag een bekende inwoner zijn, een bekende historische figuur of zelfs een gebouw. Zo maakt Oldenzaal een reusachtig skelet, dat een grote actuele waarde kent vanwege de opgravingen bij de Plechelmuskerk. De reus krijgt een rol op het eigen festival, maar bezoekt ook twee andere plaatsen in de regio. Zo groeit het leger Reuzen uit het Oosten aan om op zondag 21 oktober aan te treden in een reusachtige finale optocht in Diepenheim.

Cogas heeft voor het project Reuzen uit het Oosten gekozen omdat het een uniek project is en toegankelijk is voor een breed publiek. Ingrid Kleinsman nam namens Kunsten op Straat de prijs in ontvangst. “Volgens jullie slogan maken jullie gewone dingen bijzonder, maar hiermee maken jullie bijzondere dingen heel bijzonder” aldus Ingrid Kleinsman.

De andere nominaties waren Stichting KAFT met Kamerfestival Twente en Stichting Atelierroute Almelo (SARA) met de organisatie van de Atelierroute Almelo.


Over Cogas
Cogas (www.cogas.nl) is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden we vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas en elektriciteit in Oost Nederland, waarop ruim 130.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van ons kabelnetwerk waarmee wij 80.000 consumenten en bedrijven voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, onder andere door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik.

 

Archief
Terug naar vorige pagina