Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-05-2012  

1,2 milj. euro voor opknappen NS Almelo CS

 

ALMELO – Het opknappen van het NS-station Almelo Centraal zat al een paar jaar in de pen, maar het gaat er nu van komen. Een van de grootste ingrepen is het verlengen van het kopstation Almelo-Mariënberg richting de voetgangerstunnel op het perron. Daarvoor wordt het verste dienstgebouw op het perron gesloopt. Het gebouw op het midden van het perron krijgt o.a. de functies wachtruimte, kiosk en schaftlokaal voor NS-personeel. De huidige kiosk op het perron wordt eveneens gesloopt om meer ruimte te krijgen. De treinverbinding Almelo - Mariënberg gaat ondanks de werkzaamheden gewoon door.
De stations hal aan de oostkant richting het busstation wordt eveneens opgeknapt en daar wordt nog dit jaar aan begonnen, meldt de Regio Twente, die samen met Prorail en NS 1,2 miljoen euro op de plank leggen om e.e.a. te realiseren.
Eind vorig jaar zou al begonnen worden aan het verbeteren van de rijwielstalling aan de zijde van de burgemeester Raveslootsingel, maar daar wordt gewacht op de afronding van het momenteel in aanleg zijnde gedeelte van de snelle fietsverbinding Almelo-Enschede.
 

Archief
Terug naar vorige pagina