Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-04-2012  

Tips Canisius-leerlingen over milieuaanpak

 

ALMELO – Leerlingen van de scholengemeenschap Sint Canisius tipten vrijdagmiddag bestuurders van gemeente en waterschap hoe de bewustwording t.a.v. het milieu te bevorderen. Zo werd getoond wat er allemaal in het riool verdwijnt en werden tips bedacht hoe dat te voorkomen. Via twitter of flyeren zou dat onder de aandacht van de burgers gebracht kunnen worden om de bewustwording en verantwoording inzake milieu te verspreiden. Ook werd de suggestie gedaan om frituurvet in te zamelen.
Scholieren missen over het algemeen waarschuwingssymbolen om geen schadelijke stoffen via het riool te lozen. Zo verdwijnen er maar al te vaak verfresten, terpentine, frituurvet maar ook medicijnen in het riool.

Wethouder Johan Andela en Dinkel & Regge bestuurslid Jaap Hos woonden de middag bij en namen de suggesties maar al te graag tot zich. De wethouder en de waterschapbestuurder waren content met de adviezen van de leerlingen: ‘We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor het rioolgebruik in de stad Almelo. Daarom hebben wij jongeren om advies gevraagd. Het is goed om te zien hoe de leerlingen bewust zijn geworden van het rioolwaterzuiveringsproces en het leuke is dat ze, zoals ze zelf zeggen, ook hun ouders betrekken. Dat zijn twee vliegen in één klap!’

Archief
Terug naar vorige pagina