Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-04-2012  

Statig wonen aan het kanaal Almelo-Nordhorn

 

ALMELO – In het centrum van de stad heeft aannemerscombinatie Nijhuis Bouw uit Rijssen en Hegeman Bouwontwikkeling BV Almelo acht statige herenhuizen gebouwd, die bovendien gunstig geprijsd zijn. Bij het ontwerp heeft architect George Popinceanu - INBO Architecten Woudenberg - nadrukkelijk rekening gehouden met de nabijheid van de welhaast monumentale jaren ’30-woningen aan de overzijde van het kanaal Almelo-Nordhorn. Toch heeft elke woning zichtbaar een eigen identiteit. Dat is onder meer te danken aan een heel specifieke geveldetaillering. Verder wordt het ontwerp gekenmerkt door een verticale benadering met verfijning in horizontale richting en volop afwisseling in de raampartijen. Ook in het materiaalgebruik is variatie het sleutelwoord; zo is er op een speelse manier gewerkt met betonelementen en verschillende kleuren metselwerk om het individuele te bevorderen.
De locatie kan eveneens bijzonder genoemd worden; liggend in het centrum en zwembad, sporthal en de ijsbaan in de winter op steenworp afstand. Bovendien gelegen grenzend aan het grafelijke gebied van Huize Almelo, zodat u binnen vijf minuten wandelen midden in de natuur zit.
Via de Link naar de speciale website in de Random is meer informatie beschikbaar en u kunt ook contact opnemen met Kamphuis Makelaars en PostJrSanders Makelaars in Almelo.

< Frontaanzicht en doorsnede

Archief
Terug naar vorige pagina