Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-04-2012  

Gemeente heeft geen vestigingsregie!

 

ALMELO – Volgens de ondernemers Resink, Finkers, van Limbeek en makelaar Wouter Vermeulen van DTZ Zadelhoff heeft de gemeente Almelo geen goede vestigingsregie die is gesneden op de huidige tijd en toekomst. Dat was de grote kritiek donderdagavond in het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek.
Henk Jan Resink fungeerde als duvelstoejager en zette het onderwerp op scherp. Gewezen werd op de toenemende detailhandel op industrieterreinen terwijl de binnenstad en Woonboulevard met steeds meer leegstand te maken krijgen. ‘Als je als ondernemer iets wilt, heb je met minimaal 3 wethouders te maken. Die laten zich door ambtenaren van alles influisteren maar er zit geen lijn in. Wat mij betreft mogen dan alle regels overboord', zei Resink.
‘Resink schermde er ook mee dat hij uit betrouwbare bron had vernomen dat grote ketens als Saturn, Toy Champ en Telstar (sportartikelen) al vergaande afspraken hadden met Heracles Almelo voor vestiging in het nieuwe stadion. Er zou beloofd zijn dat dit allemaal goed zou komen. Volgens Resink heeft de heer Reinalda van Saturn (zusteronderneming van Mediamarkt) dat zelfs op papier.
‘Kijk naar Wawollie in het pand van Mercedes Baan, dat had ook op de Woonboulevard gekund. Baan is blij dat hij het pand voor 20 euro de meter kan verhuren. Als het zo moet, schaf de regels dan maar af, dan weet ik ook wel wat ik wil’, aldus Resink.
Wethouder van Woudenbergh vond de komst van Wawollie op de Plesmanweg juist een goede insteek vanwege de sociale invulling qua personeel. ‘We hebben er genoeg in de kaartenbak. Bovendien is er ook een aanvraag voor een kringloop in de Hagenborgh en ook dat is een goede zaak’, laat maar komen’, zei van Woudenbergh er over.
De discussie ging tevens over de wirwar van plannen voor het vestigen van supermarkten. Volgens van Limbeek (Plusmarkt) moet je die juist groeperen.
In ieder geval werd duidelijk dat ondernemers geheel anders tegen het vestigingsbeleid aankijken dan de detailhandelsvisie 2008-2015 voorschrijft. De gemeente wil die actualiseren, maar dat kan volgens de ondernemers niet zonder ook een slag te maken in de verouderde bestemmingsplannen die soms zelfs nog dateren uit 1943.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina