Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-04-2012  

Medewerkers Soweco in protest naar stadhuis


Foto Coen Mulder
 

Protestmars Soweco
De protestmars begon om 17.30 uur vanaf de Plesmanweg, Kolthofsingel, Haven NZ richting het Stadhuis. Ook bij het Stadhuis stonden al veel medewerkers te wachten die niet mee konden lopen in de protestmars. Anneke Scheurink, voorzitter van de Ondernemingsraad sprak haar collega´s toe. “Ik ben trots op jullie! Het is heel goed dat jullie met zo velen aanwezig zijn”, aldus Anneke Scheurink.
Zij liet nogmaals haar ongenoegen horen over de nu voorliggende plannen. Samen met André Woertman (medewerker Soweco) bood zij 1500 ondertekende petities aan aan wethouder Mieke Kuik-Verweg, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Soweco.
Op deze petitie stond dat het personeel het vertrouwen heeft dat Soweco zeer goed in staat is de WSW en de nieuwe Wet Werken naar Vermogen (WWnV) uit te voeren. Bovendien gaf Anneke Scheurink aan dat zij hoopt dat de gemeenten een besluit nemen waar ook de Raad van de Commissarissen mee kunnen instemmen.
Wethouder Kuik garandeerde nogmaals dat mensen met een SW-indicatie (beschut werk) hun loon en werk behouden. Er is echter nog veel onduidelijkheid over wat dat precies inhoudt. Als Soweco in de toekomst alleen nog het zogenaamde beschut werken gaat uitvoeren gaat er veel kennis, ervaring en deskundigheid verloren. Ook is er geen duidelijkheid hoe de gemeenten denken om te gaan met de groep ‘niet beschut’.
Naast de voorzitter van de OR Soweco was ook een vertegenwoordiger aanwezig namens de AbvaKabo/FNV om de medewerkers een hart onder de riem te steken. Het eigenlijke probleem is dat het Kabinet enorme bezuinigingen voorstelt met de invoering van de nieuwe WWnV. Deze wet wordt in april in de Tweede Kamer behandeld.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto's van Coen Mulder)

Fotoreportage (47 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina