Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-04-2012  

Nieuw voetbalstadion wordt Ten Cate …


CEO Royal ten Cate - Loek de Vries en interviewer Martin Steenbeeke (r)
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – Het nieuw te bouwen stadion voor Heracles Almelo krijgt in ieder geval de naam Ten Cate in haar naam. Dat bevestigde CEO Loek de Vries van Royal ten Cate in een bijeenkomst van Zakelijk Almelo in het Theaterhotel.
Voor Pim Polman, de huidige Enschedese naamgever en fanatieke zwart-witte supporter, betekent het kennelijk een juridische strijd, want de Vries vertelde dat voorzitter Jan Smit van Heracles wel mogelijkheden zag om die naam in het ‘oude’ stadion achter te laten en hij dit al lang geleden met Smit had afgesproken.
De Vries ziet veel in Heracles Almelo, dat het boegbeeld is voor het kunstgras voor sportvelden van Royal ten Cate. De producent van kunstgras is wereldleider in de toepassing voor sportvelden.

Als het de club sportief gezien goed gaat, straalt dat ook af op Royal ten Cate. Niet voor niets gaf de Vries aan dat de spelers een bonus krijgen indien zij de bekerfinale tegen PSV weten te winnen. Zelfs een vijfvoudige bonus van die Royal ten Cate al beschikbaar stelde voor de winst op AZ.
Of Heracles een kans maakt? De Vries haalde de woorden aan van Antoine van der Linden die in Alkmaar bij het verlaten van het veld tegen trainer Peter Bosz opmerkte. "Zo, dat geld van De Vries is binnen. Bel hem maar en zeg dat we de rest van het geld ook komen halen." Hoe groot de bonus is die zondag te verdienen valt, wilde de Vries niet kwijt. 'Maar een paginagrote advertentie in De Telegraaf kost 100.000 euro.'
De Vries vindt ook dat Almelo niet meer om nieuwbouw heen kan als Heracles de beker wint. Is dat het geval, dan doneert Royal ten Cate ook twee euroton in de ontwikkeling van een Sportboulevard.

Archief
Terug naar vorige pagina