Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-03-2012  

Soweco massaal naar Den Haag

 

ALMELO – Ruim 400 Soweco-medewerkers zijn vandaag boos naar Den Haag om de meedogenlozen van het kabinet Rutte en al die hen steunen, te doen afzien van de miljoenenkorting op de sociale werkplaatsen. 'Het kabinet in de WW', was de leus die bij Holten boven de A1 was opgehangen door een deel van de uitzwaaiende achterblijvers.

Voor Soweco betekent de ordinaire bezuiniging wellicht ontslag voor 1200 werknemers. Landelijk gaat het om zo’n 60.000 banen die dreigen te vervallen. Zij moeten volgens staatssecretaris Paul de Krom en minister Henk Kamp gewoon aan het werk in het reguliere bedrijfsleven. De praktijk leert echter dat ondernemers helemaal niet zitten te wachten op werknemers met een rugzakje. Dat kost teveel aan begeleiding en ondernemers hebben het zo al moeilijk genoeg om hun bedrijf overeind te houden. Het kabinet wil per werknemer een slordige 4000 euro op jaarbasis bezuinigen.

De betrokken gemeenten Almelo, Wierden, Twenterand en Tubbergen willen gedwongen door de mindere geldstroom uit Den Haag binnen Soweco alleen nog beschut werken laten uitvoeren. De gemeenten Hellendoorn en Rijssen/Holten gaan nog een stapje verder en stappen geheel uit Soweco.

Zo'n 90.000 petities zijn ondertekend, maar hier kunt u nog tekenen

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina