Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-03-2012  

Ook Almelo doet mee aan NL Doet (upd)

 

ALMELO – Vandaag en morgen worden in Nederland de nationale vrijwilligersdagen NL Doet gehouden onder de paraplu van het Oranjefonds. Naar schatting worden er in deze twee dagen zo’n 6500 klussen geklaard en daar draagt ook de Koninklijke familie haar steentje aan bij.
Koningin Beatrix trok samen met prinses Margriet, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimée naar Molenschot om te helpen bij schoonmaken van kennels en het wassen en verzorgen van honden en puppy's bij Stichting Assistentiehond Nederland.
Scout Willem-Alexander ging met Akela Maxima naar Leidschendam om bij de scoutinggroep Satoko Kitihara te helpen bij het opknappen van het clubhuis.

<< In Almelo gingen burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Jan van Marle aan de wandel met de bewoners van woonzorgcentrum De Elshof aan de Rustweg. Aan de andere kant van het gebouw waren vrijwilligers actief in de ‘wasstraat’ om rollators, rolstoelen, scootmobielen en looprekjes te wassen en te ontsmetten.
Wethouder Mieke Kuik-Verweg kreeg onverwacht vrij omdat om 09.00 uur een groep vrijwilligers afhaakte om haar bij te staan in het project ‘Jonge Moeders aan tafel’ in gebouw Eninver. Het maken van een kast voor de opslag van multimediaspullen zal dus later ingehaald moeten worden.
Collegescout Johan Andela dacht dat het goed zou zijn om zijn collega’s Gerrit van Woudenbergh en Theo Schouten wat meer scoutvaardigheden bij te brengen. Zaterdagmorgen trekt Andela zijn hopmanuniform weer eens uit de kast en zal hij zijn collega’s leiding geven bij het aanleggen van een kampvuurplaats ten behoeve van Scouting Het Twentse Ros aan de Sluiskade NZ.

De leerlingen van CSG Het Noordik namen prikkers en grijpers ter hand om het zwerfafval aan te pakken rond de scholen en het park aan de Catharina van Reneslaan in de Aalderinkshoek. De hele wijk werd opgedeeld in zes delen en zes teams gingen de competitie met elkaar aan om tot beste 'cleanteam' gekozen te worden. (Hoort u later)

De schrijver dezes gaat zaterdag aan het werk in de tuin, maar dat kun je niet echt vrijwilligerswerk noemen. Moeder de vrouw staat er namelijk bij !

Fotoreportage 't Noordik: Jan Bril

Fotoreportage (31 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina