Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-03-2012  

Boessenkool viert 110 jarig bestaan


Twee kranen kunnen samen 120.000 kg in de takels hangen.
De carrouselbank kan werkstukken van 5x4 meter aan.
 

ALMELO – Op 23 maart 2012 is het precies 110 jaar geleden dat Johan Boessenkool sr. zijn bedrijf startte in Almelo. Nu staat het bedrijf opnieuw voor een veelbelovende toekomst.

“Klaar voor de toekomst”
In 2011 heeft Boessenkool flink geïnvesteerd in de toekomst. Allereerst was er de bouw van een nieuwe productiehal van 5500 m2 en 20 m’ hoog om daar de nieuwe carrouselbank te kunnen plaatsen. Een carrouselbank die werkstukken aankan met een doorsnede van 5000 mm tot 4000 mm hoog (5x4 meter) De hijscapaciteit in de hal bedraagt zelfs 120.000 kg met twee kranen van elk 60.000 kg.
Ook heeft Boessenkool geïnvesteerd in een nieuwe 1000 Ampère voor het lassen onder poederdek.

Verder heeft directeur Eelco Osse zijn bedrijf Boessenkool ondergebracht in de Osse Equipment Manufacturing Group (O.E.M. Group) en tevens in 2011 Thomassen Machining in Rheden overgenomen. Sindsdien is gebleken dat beide bedrijven onder de O.E.M. Groep de nodige synergievoordelen behalen.
De O.E.M. Group is dus klaar voor de toekomst en wil het jubileum van Machinefabriek Boessenkool niet zomaar voorbij laten gaan. Op vrijdagmiddag 23 maart a.s. zal dat worden gevierd in de tot een heel aparte feestzaal omgetoverde nieuwe hal. Tijdens het feest zal er voor genodigden en personeel een spraakmakende show worden gegeven waar nog lang over zal worden nagepraat. Wat dat wordt, blijft natuurlijk nog even geheim.

Lees ook:
Gigantische draaibank voor Boessenkool
Fusie Boessenkool – Thomassen Machining
Precisie carrouselwerk bij Boessenkool

Archief
Terug naar vorige pagina