Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-03-2012  

DJ Bert Schmitz overleden

 

ALMELO – Generaties ‘stappers’ kenden de Almelose DJ Bert Schmitz die gisteren in het bijzijn van zijn familie is overleden. Hij koos er voor de strijdt tegen kanker niet aan te gaan om dat hij volgens eigen zeggen een prachtig leven heeft geleid waarbij de muziek een leidraad in zijn leven was.
Onlangs nog nam hij afscheid van zijn publiek op een speciale avond in proeflokaal België waar hij de laatste jaren nog met regelmaat zijn plaatjes (CD’s) draaide.
Bert Schmitz draaide decennia in Almelose discotheken als The Saloon, Biribi/Manhattan, The Kings Club en vele andere kleinere zaken. De meeste overleefde hij, maar zijn fans vergaten hem niet, zeker niet die uit de tijd van het jongerencentrum HobNob. Aan de huidige stichting van het HobNob Festival liet hij de platenverzameling uit die tijd na en in Irish Pub The Shamrock hangen schilderijen van zijn hand ter verkoop à raison van 200 euro. De opbrengst gaat naar de kankerbestrijding KWF.
Vrijdagavond toen het bericht van zijn overlijden doorsijpelde, werd in meerdere horecabedrijven het nummer ‘Free Bird’ van de Amerikaanse ‘southern rockband’ Lynyrd Skynyrd ten gehore gebracht ter nagedachtenis aan een muziekliefhebber in hart en nieren.
Bert Schmitz mocht 59 jaar worden!

Kijk ook: 'Grootse afscheidsparty voor DJ Bert Schmitz'

Archief
Terug naar vorige pagina