Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-03-2012  

Nieuw kantoor Asito naast Heracles Stadion

 

ALMELO – Asito gaat haar kantoren bundelen in een nieuw hoofdkantoor op een belendend perceel van het te bouwen nieuwe Heracles Stadion aan de Weezebeeksingel. Het kantoor wordt 6000 m2 groot en is een ontwerp van architect Vincent van der Meulen - Kraayvanger Rotterdam - de oud- Almeloër die ook het nieuw te bouwen stadhuis op de Fortezza-locatie ontwierp. Eerder al werd eens een plan gepresenteerd van IAA-architecten uit Enschede voor de zelfde locatie.
Asito zegt er met de gemeente uit te zijn en wil met haar bouwplan samen optrekken met Heracles Almelo om efficiencyvoordeel te behalen. De ontsluiting van het Asito-complex komt via een brug over de Weezebeek aan de Jan Vermeerstraat te liggen. Die grond is nog in bezit van woningstichting Beter Wonen, die daar eigenlijk nieuwe appartementen wil bouwen.
De ontsluitingsweg moet tevens dienst doen als ontsluiting voor een nieuw stadion, maar dan alleen voor hulpdiensten en voor voetgangers en fietsers!
Wel komt naar alle waarschijnlijkheid de parkeeraccommodatie in de toekomst eveneens beschikbaar voor Heracles Almelo als het nieuwe stadion volgens plan van 15.000 toeschouwers moet worden uitgebouwd voor 20.000 toeschouwers.

Archief
Terug naar vorige pagina