Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-03-2012  

UWV concentratie kost Almelo geld


Projectontwikkelaar André Snippe en rechts wethouder Theo Schouten bij het ondertekenen van het huurcontract voor de vestiging van het Werkplein.
Als het UWV Werkplein zich een onbetrouwbare partner toont en zich terug trekt, ontstaat er leegstand in een fantastisch gerenoveerd rijksmonument. Eerder al viel Ten Cate Advocaten af door een faillissement. Ten Cate Advocaten zou de gehele derde verdieping in gebruik nemen.
 

ALMELO – In 2010 ging de gemeente Almelo een overeenkomst aan met het UWV Werkplein om het Werkplein te verplaatsen van de Rosa Luxemburgstraat naar het inmiddels bijna gerenoveerde Twenthe Centrum.
De gemeente tekende in de persoon van wethouder Theo Schouten daarvoor op 27 juli 2010 een huurcontract als hoofdhuurder met projectontwikkelaar Snippe voor een periode van 10 jaar maar de gemeente dreigt nu financieel in de problemen te komen door de voorgenomen UWV-concentratie van één Werkplein voor Twente in Enschede. Het UWV heeft zich namelijk maar voor drie jaar verbonden aan die overeenkomst en besluit dit jaar of de locatie Almelo naar Enschede verhuist.
Nu zijn er nog vestigingen in Almelo (voor het gebied Noord en West Twente), Hengelo en Enschede. Het UWV Werkplein aan de Ganzenmarkt in Oldenzaal werd al in december jl. overgeplaatst naar Enschede. Wel is daar nog een WWB-loket van de gemeente Oldenzaal.
De gemeente Almelo wil ondanks het voornemen van het UWV proberen toch een Werkplein in Almelo behouden. Of dat lukt? Bezwaren tegen concentratie in Enschede is o.a. het vergroten van de afstand tussen werkzoekenden en het Werkplein.
Waar voorheen nog de spreiding van Rijksdiensten en semi-overheidsdiensten het uitgangspunt was, is nu de concentratie van die diensten het toverwoord in Den Haag.

Lees ook: Metamorfose voor Twenthe Centrum
Lees ook: Werkplein naar Twenthe Centrum

Archief
Terug naar vorige pagina