Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-02-2012  

Soweco personeel steunt De Klup

 

ALMELO - Opmerkelijk. Die kwalificatie past wel bij een bijzondere, nieuwe sponsor voor stichting de Klup Twente. Sponsor? Nou ja…honderden sponsoren in één keer. Want het personeel van Soweco, dat het zelf alles behalve makkelijk heeft, gaat De Klup Twente de komende jaren financieel ondersteunen. Dinsdagmiddag werd de eerste cheque ter waarde van liefst € 4500,00 uitgereikt.
Het personeel van Soweco heeft een eigen, maandelijkse loterij. Deelnemers kopen – als ze dat willen – voor een euro een lot. Maandelijks is er een trekking. Er spelen tussen de 800 en 900 mensen mee. De hoofdprijswinnaar zit op rozen; die toucheert zo maar even een bedrag van € 450,00. Daarnaast zijn er nog wat kleinere cadeaus voor andere prijswinnaars. Dan blijft er – met opzet – maandelijks een flinke som geld over. En dat geld is altijd voor een goed doel.
Jarenlang werd met dat geld de stichting Sprengen ondersteunt, een organisatie die werk bood aan mensen met psychische problemen. De stichting Sprengen is met haar activiteiten gestopt, waarna een nieuw goed doel voor de loterijopbrengst gezocht moest worden. Onafhankelijk van elkaar kwamen de directie en het personeel met een voorstel. Tot beider verrassing stelden zowel directie als personeel voor om het geld te schenken aan stichting de Klup Twente. OR-voorzitter Anneke Scheurink snapt die keuze volledig: ‘Een groot deel van onze werknemers is ook deelnemer van De Klup Twente.’
Anneke Scheurink mocht namens het personeel van Soweco de eerste cheque overhandigen aan directeur Jan Anema van De Klup Twente, in het bijzijn van directeur Reinier van Broekhoven en de prijswinnaar van de maand januari, Gerard Grouw. Hij werkt bij de technische dienst van Soweco en speelt al sinds jaar en dag mee met de loterij. Hij won nooit eerder. Om winnen gaat het hem ook niet, Gerard Grouw speelt mee omdat het voor een goed doel is. Ook wat hem betreft is De Klup een uitstekend goed doel. ‘Ik ben een tijdlang chauffeur geweest en heb heel veel mensen naar De Klup gebracht’, aldus Grouw.
De Klup Twente is vreselijk blij met de gift van Soweco en is van plan daar ook iets tegenover te stellen. Het geld zal ze gebruiken voor het nieuw te maken FUN-IE-FITcentrum (digitaal sport- en gamecentrum) en ze gaat een mooie activiteit opzetten voor het personeel van Soweco als het FUN-IE-FITcentrum in vol bedrijf is.

Archief
Terug naar vorige pagina