Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-11-2011  

Einde voor Internationale Volleyball Classic nabij

 

Sterk deelnemersveld ERMASport Volleyball Classic
Toernooiwinnaar Benfica verdedigt titel in Almelo
ALMELO - In het hoofdtoernooi strijden topteams uit Nederland, België, Spanje en Portugal om de hoogste eer. Asterix Kieldrecht komt bij de vrouwen de titel verdedigen en strijd om WK ticket scholen.
Publiektrekkers zijn zonder enige twijfel het Spaanse CMA Soria Numancia en de winnaar van 2010, het Portugese SL Benfica uit Lissabon. Met name de laatste ploeg is opnieuw de grote favoriet voor de eindzege. Drie Brazilianen, twee Cubanen, een Canadees en Hongaar vormen dit seizoen, samen met de Portugese spelers, een ijzersterk geheel dat SL Benfica de nationale titel moet opleveren.
Uit de sterke Belgische competitie zijn dit jaar twee teams in Almelo vertegenwoordigd. Allereerst Euphony Asse-Lennik, een ploeg die dit jaar voor de 17e keer deelneemt aan de Volleyball Classic. Het afgelopen seizoen is voor VC Euphony Asse-Lennik zeer succesvol verlopen. Men speelde in de play offs om het landkampioenschap tegen Noliko Maaseik maar verloor uiteindelijk met 3-1. De tweede plek leverde wel een ticket op voor deelname aan de Champion’s League en dat is voor de eerste keer in het bestaan van de club.
Dit jaar doet ook Topvolley Antwerpen mee in Almelo. Antwerpen heeft een uitstekend team, met drie Nederlandse spelers in de selectie, waaronder Gijs Jorna, de libero van Oranje.
Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met twee Nederlandse teams Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Landstede Volley uit Zwolle.
Toernooidirecteur Siny Pots: “We zijn trots dat we in deze economisch moeilijke tijd dit kwalitatief sterke deelnemersveld kunnen presenteren. De combinatie van de Nederlandse top met de topteams uit het buitenland maakte het ons mogelijk een zeer aantrekkelijk programma te maken dat de echte volleyballiefhebber niet mag missen. Het publiek zal niet alleen kunnen genieten van onze Nederlandse topspelers en talenten maar zeker ook van het zuidelijk temperament van de Spanjaarden, Portugezen en Brazilianen, die ruim zijn vertegenwoordigd. Bovendien hoeft men het om het geld niet te laten.”
Deelname vrouwenteams
Vorig jaar hebben voor het eerst damesteams in toernooivorm deelgenomen aan de ERMA Classic. Ook dit jaar zijn de vrouwen weer present. Op dit moment zijn twee teams definitief gecontracteerd, de Belgische kampioen Asterix Kieldrecht, winnaar 2010 en Sliedrecht Sport uit Nederland. Met twee andere ploegen lopen de onderhandelingen nog.

Archief
Terug naar vorige pagina