Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-11-2011  

Albert Heijn mogelijk naar locatie JS-Team


Boven de locatie van JS-Team.
Onder een impressie van de nieuwe AH die dezelfde ontwikkelaar die het pand van JS-Team kocht, elders in Overijssel realiseert.
 

ALMELO – Het pand van autobedrijf JS-Team aan de Raveslootsingel is verkocht aan een ontwikkelaar/belegger die veel zaken doet met Albert Heijn. Mogelijk dus dat Albert Heijn afziet van de locatie Violierstraat/Bornsestraat na eerder te zijn afgehaakt voor de locatie Almelo Nouveau. De ontwikkelaar in kwestie is eveneens in overleg met de Aldi.

Saillant is dat het college van B&W wilde meewerken aan de locatie Violierstraat/Bornsestraat en eigenlijk met de handen in het haar zat t.a.v. de locatie aan de Raveslootsingel om een dergelijke ontwikkeling tegen te houden. Het bestemmingsplan voldoet namelijk aan de eisen voor een supermarkt, alleen t.a.v. de bereikbaarheid van de P-plaats zou een aanpassing nodig zijn. Daarvan werd overwogen om daar geen medewerking aan te verlenen. Volgens wethouder van Woudenbergh moest echter nog nader worden gekeken naar het parkeren en de toegang naar het parkeerterrein. Wel of geen medewerking was dus nog een te vroeg oordeel.

Het terrein van het JS-Team heeft aan de Raveslootsingel een perfectie ontsluiting en ook aan de achterkant is een ruime in en uitrit aan de Bornerbroeksestraat. Daar heeft juist een reconstructie plaatsgevonden om dat deel van de Bornebroeksestraat verkeersluw te maken.
Een bijkomstig probleem is dat de gemeente Almelo in het verleden de Lijnstraat heeft ‘verramjst’ aan de Aldi en aan het openbaar verkeer heeft onttrokken zonder dat daar een officieel raadsbesluit over is genomen.
Daar kwam men later achter, toen bleek dat de riolering van de panden aan de Zuiderstraat nog loopt via het oude tracé van de Lijnstraat en voor hen ook de enige toegang is om aan de achterkant te komen.

Archief
Terug naar vorige pagina