Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-11-2011  

Kunstwerk 'Turning' op plein IISPA onthuld

 

ALMELO – In het kader van de één procent regeling is vandaag door wethouder van cultuur Gerrit van Woudenbergh, het nieuwe kunstwerk bij de IISPA onthuld.
Kunstenares Mieke van den Hoeven (Utrecht) kreeg in 2010 de eervolle opdracht op basis van haar aangeleverde concept dat moest voldoen aan de basisnorm die was opgesteld door het architectenbureau Koppert & Koenis uit IJsselstein, de ontwerpers van de Internationale Indoor Sportacommodatie Almelo.

Het kunstwerk dat is uitgevoerd in staal en platen van polycarbonaat met belijningen die doen denken aan de belijning van speelvelden in sporthallen. T.z.t moeten deze polycarbonaatplaten draaien naar gelang de verschillende hallen in de IISPA in gebruik zijn.
In de praktijk bleek namelijk deze week dat de buitentemperatuur toch teveel van invloed was bij het monteren van de elektromotoren van de draaiende delen, zodat dit nog moet worden gedaan.

Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh gaf het startsein voor een symbolisch ‘run’ van schoolkinderen rond het P-terrein van de IISPA en sprak als dank voor het gekregen miniatuur van de kunstenares, dat hij in ieder geval voor beweging zal zorgen door het miniatuur wisselend in zijn werkkamer en dat van sportwethouder Jan van Marle te plaatsen.

< Turning is de naam voor het kunstwerk van Mieke van den Hoeven
 

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina