Actueel uit Stad & Ambt


Timberland en 'hakken' in Zakelijk Almelo

ALMELO – Tijdens de laatste bijeenkomst van Zakelijk Almelo dit jaar werden Inge Zwijnenberg (Directeur Bedrijven – Rabobank Noord Twente) en Mark van Onna (directeur Timberland Europa bevraagd over hun Almelose ervaringen door Martin Steenbeek (RTV Oost). Hoofdredacteur Han Pape (Twents Opinieweekblad De Roskam) gaf in een gesproken column zijn eigen visie over Almelo en gaf menig aanwezige een ‘draai´ om de oren voor wat men juist wel verkeerd had gedaan voor Almelo of juist niet had gedaan voor Almelo. Zo werd de aanwezige oud- wethouder Sjoers een ‘tik´ uitgedeeld voor zijn megalomane in gang gezette ontwikkelingen die nu alle dreigen om te vallen en Pape noemde in deze de plannen voor de monorail een monomaniarail. VVD-voorzitter en MKB-preses Mr. W.P. van der Elst (en voorzitter van tal van culturele clubjes), werd verweten wel overal bij officiële gelegenheden aanwezig te zijn maar nog nooit iets voor Almelo gedaan te hebben. Pape noemde hem de leider van de anti-keerkring. Min of meer hetzelfde dacht Pape ook over de ‘geldzak´ die wordt uitgegeven voor city-marketing terwijl niet ‘controleerbaar´ is wat de stad er voor terug krijgt. Pape pleitte voor kleinschalige ontwikkelingen die de functie en het aanzien van de binnenstad verbeteren. Als voorbeeld gaf hij aan dat de Rijssenaar en de Nijverdaller wel naar Heracles willen maar nog niet met een stuk hout naar de binnenstad te bewegen zijn. Na afloop kreeg Pape het druk met audiënties!




De 'Groundlock' voor 2 fietsen en passend op het meest gebruikte fietsslot, de AXA Defender


800.000 fietsen worden jaarlijks in Nederland gestolen, met de 'Groundlock' is dat voorbij.






Gehard stalen ketting in de 'Groundlock' is niet door te knippen


Goed voor twee fietsen. Gegalvaniseerd of in Ralkleuren met bedrijfslogo.
Verkrijgbaar vanaf 349 euro bij Koopman Tweewielers Almelo


De vooroordelen over Almelo en Hengelo kloppen wel zo'n beetje, in Hengelo is meer 'weend'.










Timberland brengt 150 arbeidsplaatsen naar Almelo, oplopend tot 350 in de seizoensperioden en dat op het XL Businesspark






Almelo: 'Monomaniarail', anti-keerkring en stenen van alles teveel, maar waar het om gaat in de binnenstad wordt vergeten.
Sfeer en beleving!








Audio en beeldtechniek werd verzorgt door Dimotech

Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina