Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-10-2011  

Windhoek en wijk ontwerpen speelveld

 

ALMELO – Vrijdagmorgen gingen de leerlingen van de Windhoekschool aan de slag met nieuwe ontwerpen voor het achter de school liggende speelveld in de Hofkamp. Zij deden dat o.l.v. deskundige Heleen van der Veen uit Zutphen en ook wethouder Johan Andela kon zijn pedagogische kwaliteiten aanspreken en zat met de kinderen aan tafel.

Probleem van het speelveld is de hoge waterstand waardoor het veld met regelmaat blank staat. Omwonenden hebben daar eveneens last van en zodoende zijn ook zij betrokken bij de herinrichting.

De gemeente voert een onderzoek uit naar de grondwaterstanden en maakt plannen om dat in te dammen. Daarbij wordt tevens rekening gehouden met het afkoppelen van hemelwater van de daken van de woningen en de omliggende gebouwen.
Voor het speelveld komt dan drainage in beeld en afvoer van overtollig water via de Almelose Aa. Of en wanneer daar aan begonnen wordt, kon de wethouder nog niet zeggen. Feit is dat vele delen van Almelo te maken hebben met hoge grondwaterstand. Een eerste begin wordt gemaakt in De Riet/Boomshoek omdat dit aansluit bij de reconstructie van de Violierstraat.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina