Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
16-08-2011  

Plastic afval en ‘gebakken´ lucht


Met de nieuwste zijladers, ook in hybride-uitvoering, wordt het afval via de vulopening hydraulisch in de contaner geperst. (weg lucht!)
Eenmaal vol kan deze container voor een lege worden ingewisseld en kan de volle op transport naar de verwerker. Dat kan ook per spoor.
De éénmansbediening verliest op deze manier zo min mogelijk tijd en kan zijn route weer oppikken.
 

De Almelose wethouder van milieuzaken Johan Andela (VVD) heeft zijn vakantie er kennelijk opzitten, gelet op een onzinnige aankondiging in een artikeltje over het inzamelen van plastic afval in de Twentsche Courant Tubantia van heden 16 augustus.
Andela maakt in het artikeltje voorzichtig gewag van de plannen van het kabinet om het rijksfonds voor inzamelen van plastic af te schaffen. Partijgenoot Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, minister van Infrastructuur en Milieu, kwam op dat lumineuze idee en Andela zal wel gedacht hebben; Hoe vertel ik dat nu weer aan de burger?

De inzameling van plastic via containers is in Almelo dankzij de bijdrage uit dat rijksfonds namelijk net kostendekkend. Andela wil nog niet de handdoek in de ring gooien wat inzameling van plastic betreft, maar heeft in zijn vakantie zitten broeden hoe hij een kostenverhoging aan de burgers kan verkopen.

En eureka het kwartje viel! De inzameling van plastic kan in Almelo namelijk beter en dat zou kunnen door het invoeren van een extra bak aan huis of het invoeren van een speciale plastic zak om het plastic afval gewoon via een rondgang als het groen en restafval op te halen. Dat kost natuurlijk geld en veel meer dan de rijksbijdrage die mogelijk vervalt.

Andela acht het namelijk niet onmogelijk dat voor het legen van die extra bak of ophalen van de speciale zak extra door de burger betaald zal moeten worden. Volgens de wethouder is inzamelen van plastic namelijk in verhouding extra duur. “Dat heeft te maken dat plastic flessen en dergelijke hol zijn. Je vervoert veel lucht”, aldus Andela.

Vuilnisman kan deze…

‘Fijnslijper’

De efficiënte oplossing van Translift en klik hier voor een tijdelijke oplossing

Archief
Terug naar vorige pagina