Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-02-2011  

Minister Kamp wil uitzendbureaus registreren

 

DEN HAAG - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) springt op de bres voor de werknemers via uitzendbureaus en wil een registratieplicht voor de uitzendbranche, zo kondigde hij dat aan in Nieuwsuur. Volgens de minister worden uitzendkrachten vaak onderbetaald en soms slecht behandeld. Dat is vooral het geval bij buitenlandse werknemers.
Registratie van uitzendbureaus moet dat voorkomen en bij een tweede overtreding moeten ze dicht. Volgens de minister is een kwart van de bureaus malafide.

Het wordt tijd dat de minister ook oog krijgt voor de misstanden bij grote werkgevers die elk medisch smetje van oudere personeelsleden aangrijpen om deze te lozen. Ook al is het werk hervat en de werknemer door de behandelend medicus gezond geschreven, wordt dan toch 20 procent van de gewerkte tijd als ziek aangemeld. Na twee jaar volgt dan de procedure om ze echt de laan uit te sturen. Dat gebeurt zelfs met hulp van de bedrijfsarts en ingehuurde zogenaamde arbeidskundige die verklaren dat de werknemer niet volledig hersteld is en niet in zijn oude baan terug kan en ook niet meer binnen het concern herplaatsbaar is.
Na soms tientallen jaren bij één baas gewerkt te hebben, eindigt men dan meestal na een ww-periode in de bijstand.
Nee, een glas bier smaakt mij al lang niet meer heerlijk helder!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina