Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
09-01-2011  

Het dwarsbomen van uitvaartverzorger Korte


De Twentelaan, met vooral veel autobedrijven, is alleen bereikbaar via de Broekerheide. Op het eind van de Twentelaan bij de keerplek zit Uitvaartverzorging Erik Korte.
 

ALMELO – De plannen van Erik Korte, uitvaartondernemer te Almelo, worden al enige tijd ondermijnd door bezwaren van buren aan de Twentelaan. Ook zijn ex- baas Vredehof Uitvaarten aan de Willem de Clerqstraat deed eerder een duit in het zakje. Directeur H. Wormgoor van Vredehof kon het kennelijk niet verkroppen dat zijn ex- werknemer voor zichzelf was begonnen en vreesde kennelijk het vakmanschap van Korte. Als bezwaar uitte Wormgoor dat Korte over te weinig parkeerplaatsen zou beschikken aan de Twentelaan 26, een verplichting die Vredehof wel werd opgelegd. Wormgoor zag dat kennelijk als rechtsongelijkheid. Korte heeft echter een lap grond gekocht naast zijn perceel (achter het pand dat Future Home huurt) waardoor inmiddels voldoende P-plaatsen op eigen terrein zijn gerealiseerd. Bovendien had Korte een optie op 1000m2 grond tegenover zijn bedrijf. Directeur Wormgoor kon dus niet anders meer dan zijn bezwaar intrekken. Zijn medecompanen van het eerste uur Future Home, Schipper Classic Cars en Kassa Office Supply gaan echter wel door met het verzet.
De gemeente Almelo ziet geen enkel probleem voor uitvaartondernemer Korte maar struikelde al twee keer door vormfouten in de vergunningprocedure en werd daarom door de bestuursrechter teruggefloten. De gemeente onderneemt echter een derde poging en wordt daarin nog steeds gedwarsboomd door directe buren/ondernemers van Korte. Zo vinden o.a. projectontwikkelaar Future Home , Kassa Office Supplies en Schipper Classic & Sportscars dat Uitvaartverzorging Korte voor verkeersoverlast zorgt die op het bedrijventerrein Twentelaan niet thuis hoort. Verkeersoverlast door automobilisten die huisontwerpen of Classic Cars willen bekijken of kantoorspullen willen kopen mag kennelijk wel.

Het NIMBY-effect (Not in my Back Yard) slaat dus toe en zelfs Stoffer Veen, lid van de ouderraad van basisschool De Huve, vraagt zich in een mailtje af of een uitvaartonderneming daar wel thuis hoort. Volgens Veen wordt de Wiekslagen daardoor overbelast door ‘sluipverkeer’ dat op weg is om de overledenen de laatste eer te brengen. Hij vreest zelfs dat wijkbewoners met regelmaat last krijgen van een begrafenisstoet en daardoor gedwongen achteraan moeten sluiten. Nog erger vindt Veen het dat de jeugd niet meer lekker kan ravotten in de bij Korte naastgelegen groenstrook en op het nabijgelegen grasveldje en de kinderen door hun ouders tot stilte moeten worden gemaand.

Tja, egoïsme is kennelijk belangrijker dan een uitermate geschikte locatie om overledenen een laatste eer te bewijzen.

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina