Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
21-01-2010  

Overwegingen.

 

Mijn idee achteraf en met de kennis van vandaag:
De heer Sjoers had beter op de markt kunnen blijven staan, wellicht zou indertijd een spoed cursus boekhouden deze beroepstetteraar geholpen hebben om dat economisch verantwoord te doen en had hij daarmee vele jaren op de markt voor veel vreugde en levendigheid kunnen zorgen, b.v. door bij extra hoge marktkramen en met een monorail verbonden verdiepte wandelpaden, tussen de kramen gratis koffie uit te delen.
Het zou nu een zegen zijn voor onze stad, als deze man vanaf heden tot na de verkiezingen van 3 maart 2010 muisstil op zijn kamer blijft en geen verdere schade veroorzaakt.
Verder hebben wij in onze stad waarschijnlijk een nieuw kerkhof nodig om bij het vertrek van deze wethouder alle lijken uit de kast te kunnen begraven. En kort daarna referendum over deze omstreden plannen!

Dan de huidige toestand:
De meeste plannen hebben volgens mij nog geen enkele definitieve status, zelfs voor de uitkomst van de schetsen voor het wellicht te bouwen nieuwe stadhuis is geen wettelijke basis, er is nog alles mogelijk.
Wie is er verantwoordelijk voor en heeft opdracht gegeven tot de grote grondaankopen van de afgelopen jaren en is het niet een salami-tactiek om wel of niet gedeeltelijk geheimzinnig voor de muziek uit te lopen en daarmee steeds een stap terug of een stap op de plaats blokkeert? Alles komt goed!

De plannen werden vanaf het begin steeds wilder/grootser, hoger enz., en werden rondom Almelo, met veel extra ambtenaren, nieuwe wijken als Waterrijk en Leemslagen gelijktijdig op de tekentafels ontworpen,allemaal om de balans in de stad te verbeteren.
Kop van Zuid achtige hoogtes (Rotterdam), en oorspronkelijk van 72000 naar 100.000 inwoners, de nieuwe balans, maar dan als voorwaarde, dat niemand in de omliggende plaatsen en plaatsjes meer kan bouwen. Het bijgestelde Plan Waterrijkje nu, met de ongeveer 90 woningen per jaar op naar 2800 in zo’n 30 jaar.

Daar liggen de oorzaken van problemen, slecht doordachte plannen, geen draagvlak, ijdeltuiterij, doordraven is nu geen realistisch beeld meer.
Dat er ook een bankcrisis is ontstaan heeft weinig met deze slechte plannen te maken en wordt m.i. onterecht als oorzaak aangewezen.(aangegrepen)

Met dank aan: In hoofdzaak,
CDA en PVDA, Leefbaar Almelo, D66 behalve de laatste 2 maanden, en o.a. de VVD met het oog op de verkiezingen steeds kritischer over begrotingen en stadhuisplannen, allemaal bedankt. Maar neem voorlopig geen besluiten meer, a.u.b.

De vraag die nu 3 maart dichterbij komt van belang is, lijkt mij de volgende:
Welke politieke partijen steunen deze plannen onverkort en welke willen en/of staan open voor een heroverweging van dit gehele plan?
Over het Eigenlijke probleem, de stad in Balans zijn in Nederland andere opvattingen en andere oplossingen, maar daarover later meer.

m.vr.gr.

J. van Willigen
(Regelmatig bezoeker van de Gemeenteraad vergaderingen.)

Archief
Terug naar vorige pagina