Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
18-01-2010  

Plan Voskamp en wat wil de politiek?

 

Geachte redactie,

Ik heb de presentatie gezien van, ik noem het maar even: “ een ander geluid” , wel uitgaande van de huidige situatie, de mogelijkheden, de beperkingen en de nieuwe kansen.
Ik mis op uw website de volledige presentatie van de heer J. Voskamp, een gepensioneerd en waarschijnlijk daardoor ook onafhankelijker, maar betrokken medeburger.
Verder heb ik begrepen, dat naast de steun van de beide woningstichtingen van Almelo deze zienswijze ook de steun geniet van de graaf van Almelo.
Los van het feit of ik nu voorstander ben van graven en baronnen e.d., gaat het hier om iemand die wel nadenkt en dat in het verleden ook vaak heeft bewezen.

Vraag: Waar kan ik de volledige presentatie vinden?

Nu de bijdrage van de heer J. Voskamp,
Ook zonder deze nieuwe inbreng van de dhr. Voskamp was herbezinning op alle fronten al geruime tijd noodzakelijk gebleken. Zie de begrotingstekorten van 2010-2014.

Vanaf het eerste plan op naar 100.000 inwoners zijn er in het Masterplan Almelo regelmatig aanpassingen aangebracht.
In de bijdrage van de dhr. Voskamp is veel minder kapitaalsvernietiging, geen massale sloop van deel Kloosterhofflat, geen sloop Oude V & D etc. etc. , dit is al een prima uitgangspunt, geen open bruggen in stad is ook een goed idee, het stadhuis in 2 delen vlak naast elkaar is m.i. geen enkel probleem, geen grote waterwerken, maar 25/30 cm hoog, stromend water, allemaal de moeite waard om over na te denken te onderzoeken en mee te nemen in de verdere ontwikkeling van Almelo.

En zeker van belang veel lagere investeringen!

Bezint eer gij begint is hier zeker aan de orde, en indien de plannen van de dhr. Voskamp worden meegenomen in het Masterplan, kan met een tien jaar kortere bouwtijd worden volstaan! Dit is dus 5 jaar of 15 jaar.

Mogelijke belemmeringen,
Zijn er vooruitlopend op een definitieve goedkeuring door de raad door B & W al onomkeerbare stappen gezet, c.q. afspraken gemaakt ? (Site letters, weet u nog)

De verkiezingen van 3 maart 2010 gaan echter over de toekomst van Almelo!! Mogen wij voor deze verkiezingen weten, wat de posities zijn van de politieke partijen?

De beste oplossing voor Almelo lijkt mij , dat er zoveel mogelijk nieuwe leiders op sleutelposities van bestaande partijen komen, dit in tegenstelling tot het oprichten van teveel nieuwe partijen met alle daarbij behorende aanloopproblemen.
Ik hoorde dit ook door de fractieleider van de SP, sinds 2006 in de raad, in de gemeenteraad duidelijk uitspreken, de eerste 4 jaar waren niet eenvoudig, maar wij gaan er de volgende zittingsperiode, beter toegerust en ingewerkt tegenaan!

Naast het terugtreden van de, voor het stimuleren van het Dualisme verantwoordelijke hr. Knip en de CDA wethouder van Broekhoven is het nu de beurt aan de m.i. al veel te lang zittende fractieleiders van het CDA en PVDA om ruimte te maken voor nieuwe mensen met andere opvattingen.

In de gemeentelijke wandelgangen wordt dit dan ook haarfijn uitgelegd, zij zijn zelf de handhavers van de oude bestuurscultuur, daar was op zich geen onderzoek voor nodig geweest, het is de raad van Almelo die onderzoeken laat instellen naar de bekende weg, ze wisten zelf alles allang en maakten dankbaar gebruik van alle mogelijkheden. Het voordeel is wel dat nu kan alles nog eens nagelezen worden in de vele rapporten.

De verbetertrajecten worden nu krachtdadig ingezet, zo word verteld vanuit het gemeentehuis.

Het zou voor iedereen prettiger zijn dat deze heren, na de verkiezingen en na het ontvangen van veel dankbrieven voor bewezen verdiensten de nieuwe club niet voor de voeten blijven lopen.

Vanuit andere posities kan men dan ervaren dat het toch anders kan!

Met vriendelijke groet,

J. van Willigen.

Archief
Terug naar vorige pagina